Zelfbouw camper ramen

Lockdown project, niet de gewenste indeling beschikbaar, een standaard camperbus te duur, of gewoon omdat alles wat je zelf doet beter is. Wat je beweegreden ook is, je bent zelf een camper aan het bouwen of je oriënteert je hierop.
Wij weten als geen ander welke uitdagingen dat met zich mee brengt, het is een flinke klus. Bij een deel van die klus helpen wij je graag. Als het op caravan of camperramen aankomt moet je immers al meer dan 25 jaar bij Willemsen Caravan en Camper Parts zijn.

Daglicht heeft een grote impact op de binnenruimte. Het juiste gebruik van ramen kan een kleine ruimte weidser er ruimer doen aanvoelen dan hij daadwerkelijk is. Ook hebben ramen een grote impact op de ‘look’ van je camper.

In de basis zijn er 2 typen ramen beschikbaar:

  • Hard glas
  • Acrylglas

Hard glas

Hard glas heeft een aantal voordelen ten opzichte van acrylglas. Zo zijn de venster goedkoper in de aanschaf, en zullen ze op diverse punten te koop zijn. Het gaat hier namelijk veelal om de venster die de fabrikant van de bestelbus zelf aanbied.

Nadelen zijn er echter ook: De ramen zijn grotendeels van enkelglas en isoleren daarmee beduidend minder dan de ramen van dubbelglas. ’s Morgens bij het wakker worden in de camper zal er vaak condens te vinden zijn aan de binnenzijde van het venster en tijdens koude nachten zal de kachel sneller aan moeten. Daarnaast zijn de hard glazen ramen zwaar. Ook word de uitstraling door veel mensen minder mooi gevonden. Uiteraard is dit persoonlijk en over smaak valt niet te twisten.

Ter illustratie is hiernaast een Fiat Ducato weergegeven met in de schuifdeur een hard glas venster ingebouwd.

Image

Acrylglas

Acrylglas vensters zijn duurder in de aanschaf dan vensters van hard glas. Daarnaast zijn ze op minder plaatsten te koop.
Er zijn echter ook voordelen. Acryl ramen zijn namelijk vrijwel altijd van dubbel glas en isoleren daarmee uitstekend. Op hete zomerdagen blijft het daarmee binnen koeler, en tijdens koude nachten blijft het warmer. Daarnaast speelt ook het gewicht een rol, acrylramen zijn namelijk erg licht. Ook zijn de acrylramen leverbaar in diverse raamtinten, al dan niet met een zeefdruk. De standaard raamtint is privacy glas, maar ook heldere raamtinten zijn leverbaar. Niet voor niets zijn acrylramen al jaren de standaard bij caravans en campers.

Polyplastic 04.30 serie
Er zijn diverse fabrikanten die acrylramen produceren. De grootste en meest bekende is Polyplastic, gevestigd in Rotterdam. Speciaal voor buscampers op basis van de Fiat Ducato (Peugeot Boxer en Citroën Jumper zijn identiek) hebben ze een reeks ramen ontwikkeld die perfect aansluiten bij de radius van de zijwand en achterdeuren. En dat is wel zo handig als je zelf een buscamper gaat bouwen. Ter illustratie hiernaast een foto van een Fiat Ducato met Polyplastic ramen ingebouwd.

Image

Dometic S7P

Een andere bekende fabrikant van caravan- en camperramen is het Duitse bedrijf Dometic (voorheen Dometic-Seitz). Dit bedrijf is vooral bekend door de Dometic S4 klap- en schuiframen. Daarnaast zijn hun dakluiken erg populair, het gaat hier om de Dometic Heki (Heki 2, Heki 3, Midi-Heki, Mini-Heki) serie.
Ook Dometic heeft ingespeeld op de groeiende vraag naar buscampers en heeft speciaal voor de Fiat Ducato hun S7P vensters ontwikkeld. Net zoals de vensters van Polyplastic sluiten deze ramen perfect aan op de radius van de wand. De Dometic S7P venster worden geleverd in een zwart gepoedercoat aluminium kader en privacy glas. Bijkomend voordeel is dat deze venster volledig vlak zijn vanaf de buitenkant gezien. Hiernaast een foto ter illustratie.

Image

Bij Willemsen Caravan en Camper Parts geloven we in kennis en voorraad. Wij willen dit inzetten om je zo goed mogelijk te helpen. Stuur een mail met daarin de wensen zodat we met je mee kunnen denken en een vrijblijvende offerte kunnen toesturen. Ook voor overige vragen staan we ter beschikking. Door onze grote voorraad (meer dan 20.000 ramen) kunnen wij snel leveren, zodat je binnenkort in je zelfbouw camper op pad kunt.

Image
Image
Image
Image
Boezemweg 51
2641 KG Pijnacker
Nederland
T: +31 (0)15-3695775 (Optie 1)
IBAN: NL53 RABO 0307 2959 74
BTW nr: NL858666686B01
K.v.K. nr: 71316388

 

Taal keuze