Elddis caravan ramen

In 1963 neemt Siddle Cook deel aan de Caravan Club’s Longleat National Rally. In die tijd was het een populair tijdverdrijf om op amateurbasis caravans te bouwen door diegene die daar de middelen toe hadden. Cook won de eerste prijs met een eigenbouw, voorzien van radio, platenspeler en zelfs airco! Twee jaar later start Siddle met zijn zoon Ray de productie van caravans. Het vinden van een naam voor het nieuwe bedrijf was moeilijk totdat zoon Ray de voornaam van zijn vader achterste voren spelde: Elddis caravans was geboren. In 1968 brengt expansie de fabriek naar het plaatsje Consett, waar het tot 2000 blijft.
Image

In 1973 verwerft ABI (een fusie van Ace en Belmont) Elddis. De productie blijft op de bestaande plaats in Durham. In 1978 besluiten vader en zoon Cook de directie van ABI te verlaten en stichten niet ver van de Eldiss fabriek af een nieuw bedrijf: Compass. In 1990 volgt een Management buy-out van Elddis en worden de banden met ABI doorgesneden. In 1994 wordt Crown als een apart merk op de markt gebracht, dit betreft budgetcaravans nog uit het ABI tijdperk, maar die wel uit de  Elddis fabriek komen. In 1996 wordt speciaal voor de Nederlandse markt een aparte productielijn geïntroduceerd: Shadowline. Deze verdwijnt weer in 1970.
In 1998 verwerft Elddis zowel Coachman als Compass (met Herald range). De Explorer Group, bestaande uit Elddis, Crown, Coachman en Compass/Herald  is één van de nieuwere spelers op de Britse markt.
In augustus 1999 neemt Explorer ook de merknaam van Buccaneer over. Eind 2000 wordt de productie van de Explorer-groep, m.u.v. Coachman te Hull, geconcentreerd in een nieuwe fabriek in Country Durham.
In 2001 is er een management buy-out door Coachman. In 2008 brengt moeder Explorer een nieuw merk uit: Explore. In augustus 2009 besluit Elddis hun grote productie- en businessmodel aan te passen en zich te concentreren op gestroomlijnde caravans in de instap- en middenklasse en daarbij de naam Explorer te laten vallen. Buccaneer blijft een zustermerk van Elddis in hoge luxe klasse. De succesvolle Explore wordt Elddis Explore en de merknaam Compass behoort dan niet meer tot het portfolio. In 2013 besluit Elddis om Compass terug in de markt te plaatsen, met ingang van september. De merken opereren dan ook weer onder de Explorer Group.

Caravanramen bestellen

Heeft uw Elddis-caravan nieuwe caravanramen nodig? Neem dan contact op met Willemsen Caravans. Wij helpen u graag bij de aanschaf en installatie van het nieuwe raam. U kunt contact met ons opnemen via de contactpagina of door het aanvraagformulier op de website in te vullen. Op dit aanvraagformulier kunt u uw raam in detail beschrijven, zodat wij het juiste raam voor uw Elddis-caravan kunnen vinden.

Image
Image
Image
Image
Boezemweg 51
2641 KG Pijnacker
Nederland
T: +31 (0)15-3695775 (Optie 1)
IBAN: NL53 RABO 0307 2959 74
BTW nr: NL858666686B01
K.v.K. nr: 71316388

 

Taal keuze